Online cursus / Schrijf je eigen boek
Schrijf je eigen boek is een cursus van 5 lessen. De online cursus bestaat uit 5 video's van hoge kwaliteit die je op ieder gewenst apparaat kunt bekijken. In de video's leer je over de 5 belangrijkste elementen om je eigen boek te kunnen schrijven. Je gaat een kort verhaal schrijven en na afloop van de lessen kun je aan de slag met het schrijven van je eigen boek. Aan het eind van iedere les krijg je een schrijfopdracht die je kunt maken.

Je krijgt direct toegang tot de besloten groep 'Schrijf je eigen boek' op de Facebook-pagina van Great Scheme. In deze exclusieve groep staan alle video's van de lessen overzichtelijk onder elkaar. Hier kun je ook het lesmateriaal en de schrijfopdrachten downloaden. Je kunt ook vragen stellen en je schrijfwerk delen met de andere leden in de groep.

Cursus van 5 lessen
Docent: Stephan Molier
Prijs: Gratis (voor de eerste 100 cursisten)
Normale prijs: 19,95 euro

GREAT

SCHEME

PUBLISHERS

Schrijfcursus / Middelbare scholen
Tijdens deze schrijfcursus gaan leerlingen onderzoeken door welke verhalen zij geraakt worden. Ze gaan allemaal een stuk voorlezen uit hun favoriete boek, een scène laten zien van hun favoriete film of luisteren naar de tekst van hun favoriete liedje. We gaan samen opzoek naar bronnen van inspiratie en ontdekken waar de leerlingen enthousiast van worden.

Vervolgens maken de leerlingen kennis met de verschillende ingrediënten van een verhaal. Ieder verhaal bestaat uit een aantal elementen zoals het plot, het conflict en de personages en hun ontwikkeling. Daarna gaan we kijken naar het vertelperspectief, het gebruik van tegenwoordige of verleden tijd, flashback en flashforwards. We gaan samen een kort verhaal analyseren en komen langs al deze belangrijke kenmerken.

In het laatste deel van de cursus gaan we aan de hand van schrijfopdrachten werken aan een kort verhaal. De eigen creativiteit van de leerlingen vormt het materiaal waar we mee gaan werken. Een belangrijk onderdeel is het ‘voorlezen uit eigen werk’. De leerlingen gaan een scène uit hun verhaal in de klas voorlezen en krijgen daarna feedback van zowel de docent als de andere leerlingen. Aan het eind van de cursus hebben alle leerlingen een kort verhaal geschreven waar ze trots op kunnen zijn.

Wilt u deze schrijfcursus ook bij u op school?
Neem dan contact met ons op!

Schrijfcoaching / via de telefoon of e-mail
Ze zeggen dat een miljoen mensen in Nederland ervan dromen om schrijver te worden. Ik weet niet zeker of het klopt, maar ik heb wel veel mensen ontmoet met een literaire ambitie. Sommige mensen hebben slechts een vaag idee voor een boek, anderen zien hun eigen verhaal al helemaal voor zich. Als je voor de eerste keer een boek gaat schrijven dan kom je een aantal uitdagingen tegen. Dat is natuurlijk heel normaal, maar veel mensen laten zich daardoor uit het veld slaan. Ze geven hun droom op en stoppen met schrijven. Ik vind dit heel jammer!

Daarom heb ik besloten om beginnende schrijvers te helpen. Tijdens het schrijven van mijn eerste boek (Bankier van de dood, 2018) heb ik ervaren waar je als debutant mee te maken krijgt. Ik kan je verzekeren dat ik tijdens het schrijfproces alle uitdagingen waar jij voor staat ook heb meegemaakt. Dat is dus ook de reden waarom ik jou als beginnend schrijver goed kan helpen.

Boek nu een coachingsgesprek via de telefoon of e-mail door een mail te sturen naar info@greatscheme.nl

Great Scheme Publishers

www.greatscheme.nl

info@greatscheme.nl

06 14 22 20 99